Snemite masko

Mi vsi pa z odrgnjenim obrazom gledamo kakor v ogledalu Gospodovo slavo in se tako spreminjamo v isto podobo iz veličastva v veličastvo, prav kakor od Gospoda, Duha. (2 Korinčanom 3,18)

Mnogokrat navzven ravnamo na en način, navznoter pa smo pravzaprav drugačni. Ker imamo šibkosti, napake in strahove – lastnosti, zaradi katerih mislimo, da smo manj všečni ali manj zaželeni – jih raje skrivamo pred drugimi ljudmi. Zato si nadenemo maske.

Nevarno pri nošenju maske pa je, da nas ta napačno prikaže. Kar drugi vidijo, je laž. Ni niti to, kar mi smo, niti to, kakršni naj bi bili. Lahko spremenimo zunanjost, ne moremo pa spremeniti tega, kar smo globoko v svoji notranjosti – edinole Bog lahko spremeni naša srca.

Zavedati se moramo, da nas Bog ljubi prav take, kakršni smo zdaj. Njegova ljubezen do nas se ne bo nikoli zmanjšala.

A še ni konec dobrih novic. Drugo pismo Korinčanom 3,18 pravi, da nas Bog spreminja in oblikuje, da bomo vedno bolj podobni Njemu, tako da odpravlja hibe, ki jih želimo prikriti.

Tako Mu zaupajte, da snamete masko. Videli boste, tako kot sem jaz, da vas spreminja, malo po malo, v podobo našega Gospoda.

Kratka molitev

Gospod, zavedam se, da pogosto nosim masko, zato da bi bil vključen in sprejet. Danes se odločam, da bom poiskal sprejetost pri Tebi. Ko me preplavljaš s svojo ljubeznijo, me še naprej spreminjaj v svojo podobo.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon