Snemite znak »Ne moti«

Oznanjuj Besedo, vztrajaj v ugodnih in neugodnih okoliščinah [kot pridigar Besede moraš pokazati ljudem, kaj delajo narobe]. Prepričuj, grajaj in spodbujaj z vso potrpežljivostjo in poučevanjem. (2 Timoteju 4,2)

Zaradi namenov služenja mnogo potujem in takrat prenočujem v hotelih. Ko sem v sobi, velikokrat obesim na kljuko vrat znak »Ne moti«, zato da me nihče ne bi motil. Ko obesim ta znak na vrata hotelske sobe, je sprejemljivo. Če ga obesim na svoje življenje, pa ni.

Ste že kdaj opazili, da Bog ne dela vedno v skladu z našim urnikom niti ne tako, kot je najbolj pripravno za nas? Pavel je naročil Timoteju, da mora kot služabnik Boga in Evangelija izpolniti dolžnosti, ne glede na to, ali mu ustreza ali ne (ugodne in neugodne okoliščine).

Dvomim, da je bil Timotej tako zasvojen z udobnostjo, kot smo mi v današnjem času. Ampak če je on to moral slišati, sem prepričana, da moramo pogosto to slišati tudi mi.

Zlahka obesimo na svoje srce znak »Ne moti« zaradi strahu, da bo Božji klic neudoben za nas. Ampak kadar to storimo, zamudimo veliko lepih priložnosti. Moramo si zapomniti, da kadarkoli nas Bog nekaj prosi, je vedno vredno, navkljub vsem neugodnostim in težavam, s katerimi se srečujemo na poti. On sam vedno pripravi pot za nas, da izpolnimo Njegovo voljo, kadar smo Mu poslušni.

Kratka molitev

Gospod, prav zdaj snemam s svojega srca znak »Ne moti«. Tudi če mi ne ustreza, Te želim ubogati in narediti, kar si me prosil.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon