Spodbujajmo drug drugega

Upoštevajmo in nenehno skrbno spremljajmo drug drugega, da vidimo, kako lahko spodbujamo (navdušimo in razplamtimo) k ljubezni in dobrim, koristnim, plemenitim delom. (Hebrejcem 10,24)

Imam tri prijateljice, s katerimi grem rada na kosilo ali vsaj na kavo. Pogosto se pogovarjamo o stvareh, ki jih Bog polaga na naše srce, da jih storimo za druge, ali o ustvarjalnih zamislih za nove načine, kako biti blagoslov. Prepričana sem, da so taki pogovori Bogu zelo všeč.

Zamisel o vztrajnem spodbujanju drugih in o dobrih delih ni nova. Pismo Hebrejcem 10,24 pravi, da moramo upoštevati in misliti drug na drugega, zato da lahko spodbujamo k ljubezni in dobrim delom. Pravzaprav bi se morali učiti in premisliti, kako lahko druge spodbujamo k dobrim delom in ljubečim, koristnim dejanjem.

Ko sama posnemam in ubogam Boga, je to močno, ko pa to delamo s prijatelji, je še veliko bolj prijetno. Rada bi vas izzvala, da poiščete enako misleče ljudi, ki želijo slediti Bogu. Načrtujte si druženje, da lahko skupaj pretresete zamisli in prebliske, kako praktično živeti krščanstvo. Raziščite, kako lahko služite Bogu in skupaj uresničujete Njegovo ljubezen.

Kratka molitev

Sveti Duh, poveži me s pravimi prijatelji, ki mi bodo pomagali, da Te še bolj poslušam. Skupaj z drugimi želim živeti na krščanski način, spodbujajoč druge, da uresničujemo Božjo ljubezen.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon