Spominjajte se preteklih uspehov

Spominjajte se preteklih uspehov

David je rekel: ”GOSPOD, ki me je rešil iz levjih šap in iz medvedjih šap, me bo rešil iz rok tega Filistejca.” In Savel je rekel Davidu: “Pojdi in GOSPOD bodi s teboj!” (1 Samuel 17,37)

Bodimo iskreni, mnogi izmed nas negativno razmišljamo, ko se znajdemo v težkem položaju. Da se boste premaknili iz mučne preteklosti, morate svoje negativne misli obrniti v pozitivne.

Bog vas želi popeljati na “pot resnice” preko proučevanja Besede, ki obrodi neverjetne rezultate. Pomagala vam bo osvoboditi se negativnih misli in vas usposobila, da boste lahko videli pozitivno v trenutni situaciji.

Biti pozitiven je mogočno. Velik del pozitivne naravnanosti je preprosto, da se  spominjate svojih preteklih uspehov.

Ko se je David soočil z velikanom Goljatom, se je spomnil leva in medveda, ki ju je premagal; to ga je opogumilo v tisti situaciji.

Če prav zdaj preživljate težke čase, naj vas spomnim, da to verjetno ni prvi izziv, s katerim se spoprijemate. Preživeli ste zadnjega (in verjetno ste se zato naučili nekaj dragocenega) in preživeli boste tudi tega.

Tako kot se je David, se tudi vi spomnite na pretekli uspeh. Potem si vzemite Besedo in glejte, kaj Bog govori. Boljši dnevi prihajajo. Bog jih je obljubil!


Kratka molitev

Gospod, včasih se znajdem v nemogočem položaju, toda v preteklosti si me že popeljal skozi težke čase in vem, da to zmoreš tudi zdaj. Pomagaj mi, da se spominjam preteklih uspehov in da pozitivno razmišljam o trenutnem položaju.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon