Spoprimite se z grozo

Gospod je moja luč in moja rešitev, koga bi se bal ali pred kom bi se zgrozil? Gospod je zavetje in trdnjava mojega življenja, pred kom bi trepetal? (Psalm 27,1)

Nemogoče je doseči od Boga dan namen, če dovoljujete svojim mislim, da jih premaguje groza. Groza je bližnji sorodnik strahu. Ko ji dovolimo ostati v mislih, nas spravi v stisko in nam krade veselje.

Občutek groze sem doživela, ko smo načrtovali pot zaradi konference v Indiji. Navdušena sem bila nad čudovito priložnostjo, a neprestano sta mi silila v misli dolg polet in strašna revščina te dežele. Gospod pa mi je spregovoril na srce in mi pokazal, da moram premagati občutek groze tako, da preusmerim um in prebivam v Njegovi Besedi. Če bi si dovolila premlevati težke vidike tega potovanja, bi mi bila odvzeta veselje in navdušenje, kar je Bog želel, da občutim.

Groza je past. Biti morate odločni, da ne padete vanjo. Ko vzniknejo stvari, ki skušajo vnesti strah ali grozo v vaše srce, kot je negotovost glede prihodnosti, ali pa vas doletijo nove težave ali izzivi, takrat se obrnite na Psalm 27,1. Molite in glasno izpovejte: »Gospod je moja luč in moja rešitev, koga bi se bal ali pred kom bi trepetal?«

Kratka molitev

Gospod, danes izjavljam, da si Ti moja luč in moja rešitev. Zaradi Tebe se mi ni treba ničesar bati, ni mi treba pred nikomer trepetati. Zmagujem v Tebi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon