Spoznajte Božji značaj

Spoznajte Božji značaj

Okusite in glejte, kako dober je GOSPOD [naš Bog]. Blagor (vesel, zadovoljen, tako srečen, da mu zavidajo) možu, ki Mu zaupa in se zateka k Njemu. (Psalm 34,9)

Pomembno je, da poznamo Božji značaj. Zakaj? Ker daje dobro presojo. Če ne poznamo Božjega značaja, kako sploh vemo, kdo je od Boga, kdo pa ne? Tu so tri značajske poteze Boga, ki nam pomagajo, da ostanemo uglašeni s tem, kdo On je, in s tem, kar On dela:

  • Pravičnost: Bog je Bog pravičnosti. Beseda “pravičnost” je tako veličastna, ker pomeni, da bo On vedno to, kar je slabo, obrnil v dobro. To mi pomaga, da nisem vznemirjena, kadar grdo ravnajo z menoj, saj vem, da bo Bog prinesel pravičnost. Tak On je.
  • Dobrota: Bog je dober – to dejstvo se nikoli ne spremeni. In On je dober ves čas, ne samo vsake toliko ali pa takrat, kadar je vse po vaše. Psalm 34,9 pravi: “Okusite in glejte, kako dober je GOSPOD …” Ko gre slabo, najdem v Božji dobroti veliko spodbudo.
  • Svetost: Bog je svet in pošten. Hrepeni po tem, da nas posveti, očisti, opere in osvobodi od greha. Iskreno rečeno, to mi je pomagalo v hoji z Bogom. Spoznala sem, da karkoli On naredi, naredi prav, pa naj mi je to všeč ali ne. To mi pomaga, da ostajam usklajena z Njim.

Te tri poteze niso edine značilnosti Boga, so pa zame ene najbolj pomenljivih in prepričljivih.

Spodbujam vas, da posvetite nekaj časa in si ogledate te in druge značajske poteze Boga, ki so pomembne za vas. Ko raziskujete, kdo On je, vam bo Sveti Duh pomagal vključiti Njegove poteze v vašo osebnost. Vpeljite jih v svoje vsakdanje življenje in glejte, kaj Bog dela … “Okusite in glejte”, kako je On dober!


Kratka molitev

Gospod, čudovit si! Tvoja pravičnost, dobrota, svetost in nešteto drugih lastnosti me osuplja in opominja, kako velik in izjemen si. Še naprej me spominjaj na svoj značaj, da bom lahko bolj podoben Tebi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon