Sprejmite Božjo milost

… Če so namreč zaradi prestopka enega umrli mnogi, sta se Božja milost in dar v mnogo večjem izobilju razlila na mnoge po milosti enega človeka, Jezusa Kristusa! (Rimljanom 5,15)

Milost je Božja moč, da živimo tako, kot nas je On poklical. Seveda pa nam Bog ne bo izlival milosti, da bi živeli izven Njegove volje. Če nam je rekel, naj nečesa ne storimo, a smo se odločili to vseeno narediti, bomo izkusili bolečo izgubo Njegovega maziljenja.

Milost je enaka sposobnosti. Bog nam daje milost, da izpolnimo Njegov klic v svojem življenju. Kadar delamo po svoje, delamo sami. Kadar sledimo Njegovemu vodstvu, nas On vedno oskrbuje s svojo milostjo in močjo, da dokončamo, v kar nas je poklical.

Najbolje pri tem pa je, da čeprav se moramo odločiti, da sprejmemo Njegovo milost, nam ni treba ničesar narediti, da bi si jo zaslužili. Ko se odločite, da sledite Božjemu klicu, je On pripravljen in voljan, da vam pomaga. Jezus je umrl, da je pokril vaše grehe. Zato lahko živite pravično pred Bogom in imate pravico, dostop do Svetega Duha, ki vam lahko pomaga krmariti vsakodnevno življenje.

Danes vas nagovarjam, da se prepričate, ali ste na mestu, kjer sprejemate Njegovo milost in sposobnost. Če ste skušali slediti svoji poti, povejte Bogu, da zdaj hočete slediti Njemu in Ga prosite za pomoč. On bo vedno zvest in pripravljen priskrbeti milost za vas.

Kratka molitev

Sveti Duh, brez Tvoje milosti ne morem uspešno živeti. Hočem slediti Tvojemu klicu. Zato Te prosim, da mi pomagaš, da bom vsak dan živel/-a tako, kot Ti želiš.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon