Sprejmite Svetega Duha

Sprejmite Svetega Duha

Prejeli boste moč (zmožnost, učinkovitost in oblast), ko bo Sveti Duh prišel nad vas … (Apostolska dela 1,8a)

V Apostolskih delih 1,8 Jezus obljubi, da bo Sveti Duh prišel tudi nad nas, dal nam bo moč (zmožnost, učinkovitost in oblast), da bomo Kristusovi pričevalci do skrajnih mej sveta.

Mnogi kristjani izpolnjujejo vsa pravila, a se sprašujejo: Je to vse, kar je? Kot mlada kristjanka sem občutila enako praznino. Delala sem, kar je prav, in to mi je prineslo začasno srečo, ne pa globokega zadovoljstva in radosti.

Klicala sem: “Bog, nekaj manjka!” Tako sem bila presenečena, ko me je le nekaj ur kasneje Jezus napolnil s prisotnostjo Svetega Duha na tak način, kot ga nisem še nikoli izkusila … In vse se je spremenilo. Čutila sem Njegovo moč v svojem življenju na povsem nov način.

Ko dnevno preživljate čas z Bogom in sprejemate Njegovega Svetega Duha, to ne pomeni, da ste se prijavili na strašen, čuden dogodek. Preprosto sprejemate Njegovo moč, da boste bolj podobni Jezusu in Njegovi modrosti v vsakdanjem, običajnem življenju.

Ne bojte se novih stvari – samo prepričajte se, da so v skladu s Svetim pismom. Verjamem, da vas Bog želi popeljati na višji nivo z Njim s pomočjo vsakodnevnega vzajemnega delovanja Svetega Duha. Trka na vrata vašega srca. Boste široko odprli vrata srca in ga sprejeli?


Kratka molitev

Gospod, želim živeti kot kristjan, ki je izpolnjen z močjo Tvojega Svetega Duha. Pokaži mi, kako naj živim v globoki, zadovoljujoči radosti, ki prihaja od Svetega Duha. Zahvaljujem se Ti za moč in modrost, da lahko hodim skozi vsak dan in skozi vsako situacijo v Tvoji pravičnosti, miru in radosti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon