Spremenite svoj pogled na molitev

Neprenehoma molite [vztrajno molite]. (1 Tesaloničanom 5,17)

Ste že kdaj slišali svetopisemsko frazo »molite brez prestanka«? Mnogim to zveni zastrašujoče in nemogoče. Le kdo bi lahko sklonil glavo, pokleknil in molil 24 ur na dan?

Potrebujemo natančnejšo in uporabnejšo opredelitev molitve. Prepogosto gledamo na molitev kot na zelo tipičen postopek, ki se lahko zgodi le takrat, ko se umaknemo v zasebni prostor in pustimo celoten svet zunaj.

Toda ali se zavedate, da je tiha molitev že misel, ki jo usmerimo na Boga? Res! Molitev je pogovor (stik, sporazumevanje) z Bogom. Ko torej Sveto pismo pravi, da »molite brez prestanka«, to pomeni, da ste vedno odprti za pogovor z Bogom. To lahko pomeni dvourno molitveno srečanje ali pa preprosto zavedanje Njegove prisotnosti v vsakodnevnih opravilih.

Bog ni zapletel molitve. On želi, da je molitev nenehni sestavni del vašega vsakdanjega življenja. Zato danes spremenite svoj pogled na molitev in lahko boste okusili radost, ki izvira iz nenehnega stika z Bogom, ki vas ljubi.

Kratka molitev

Bog, pomagaj mi spremeniti pogled na molitev in mi pokaži, kako se lahko pogovarjam s Teboj iz dneva v dan. Hvala za Tvojo neprestano navzočnost v mojem življenju.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon