Ste posvečena posoda?

Ste posvečena posoda?

Tisti, ki se čistijo, bodo inštrumenti za posebne namene, posvečeni, koristni Gospodarju in pripravljeni za vsako dobro delo. (2 Timotej 2,21)

Sveto pismo nas omenja kot zemeljske ali krhke človeške posode (gl. 2 Korinčanom 4,7). Kot je keramika oblikovana na lončarjevem kolesu, smo tudi mi narejeni iz gline (gl. Izaija 64,7). Bog je oblikoval Adama iz prsti zemlje v skladu s Prvo Mojzesovo knjigo 2,7 in Psalmom 103,14, kjer pravi, da pozna naše telo, On se [iskreno] spominja in si je vtisnil [v svoje srce], da smo prah.

Čeprav smo šibki in nepopolni, pa takrat, ko napolnimo svoje posode (sebe) z Božjo Besedo, postanemo posode Njegovega blagoslova, pripravljene, da se izlijejo za Njegovo uporabo. Gospodu smo vsi dragoceni – Bog uporablja celo počene lonce!

Ampak najprej moramo biti povsem posvečeni Bogu. Drugo pismo Timoteju 2,21 nas spominja, da tisti, ki se čistijo [sramotnega in nečistega, ki se oddvojijo od onesnaženih in pokvarjenih vplivov] bodo [potem tudi sami] postali posode, pripravljene in uporabne za častivredne in plemenite namene, posvečene in koristne Gospodarju, ustrezne in pripravljene za vsako dobro delo.

Ko danes postanete oddvojena, pripravljena posoda, bo Bog naredil neverjetne stvari skozi vas.


Kratka molitev

Gospod, Tvoj sem. Želim biti posoda, ki je primerna Tvoji uporabi. Sebe posvečam Tebi. Želim biti napolnjen s Tvojo Besedo, ustrezen in pripravljen za vsako dobro delo, ki si ga pripravil zame.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon