Storite drugim …

Tako torej vse, kar hočete, da bi drugi storili vam in za vas, tudi vi storite njim in za njih, zakaj to je postava in preroki (njun povzetek). (Matej 7,12)

Bog bi rad izlil mnogo blagoslovov v naše življenje, a marsikaterega sploh ne okusimo, ker ne delamo drugim tega, kar želimo, da bi drugi naredili nam. Všeč nam je, ko nas drugi blagoslovijo. Kdaj pa prevzamemo pobudo, da najprej mi nesebično blagoslovimo druge?

Če vaš zakon, družina ali prijateljstva niso taka, kakršna si želite, jih lahko dobesedno postavite na glavo z uresničevanjem tega načela.

Morda čakate, da vaš sozakonec naredi nekaj za vas. Ali pa ste trmasto odklanjali pomoč prijateljem, ker ste hoteli, da najprej oni pomagajo vam. Tak način življenja je morda sebično udoben, a stvari se ne bodo spremenile, dokler se ne odločite, da jih dejavno spremenite. Je čas, da se ponižate in ohranite odnose.

Namesto da ste usmerjeni nase in čakate, da blagoslovi stopijo na vašo pot, se odločite za žrtvovanje in služite ljudem, ki jih je Bog postavil v vaše življenje. Postanite služabniki in se usmerite na blagoslavljanje drugih.

Namesto da bi se počutili zavrnjene in prezrte, boste začudeni, kako se vaši odnosi izboljšujejo, odkar ravnate z drugimi tako, kot želite, da bi drugi ravnali z vami.

Kratka molitev

Bog, s sebičnim življenjem prav nič ne pridobim. Namesto da čakam, da bodo ljudje dobri do mene, bom najprej sam/-a dober/-ra do njih; z njimi bom ravnal/-a tako, kot želim, da bi oni ravnali z menoj.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon