Strinjanje s sozakoncem

Kjer sta namreč dva ali so trije zbrani (pritegnjeni skupaj kot moji sledilci) v mojem imenu, tam JAZ SEM sredi med njimi. (Matej 18,20)

Sveto pismo pravi, da je v strinjanju moč. To še posebej velja za zakon. Midva z možem Davom imava tako različni osebnosti, kot je sploh možno. Pa vendar naju Bog vedno bolj in bolj povezuje, tako da začenjava bolj podobno razmišljati in si vsak dan želiva vedno več enakih stvari. Še vedno imava različni osebnosti, a zdaj lahko vidiva, da je Bog namerno združil najine razlike.

Če si želite imeti močan zakon in molitveno življenje, potem se morata ujeti in razumeti. Veliko vprašanje se glasi: Kako se zakonski par, ki se ne strinja, nauči strinjanja? Strinjanje pride, ko se oba vključena odrečeta sebičnosti. Sebičnost je nezrela notranja osredotočenost. Ključna je skrb za potrebe drugega, pripravljenost, da se ponižate in naredite vse, kar lahko, da bi izpolnili te potrebe.

Ko se to dogaja, lahko živita skupaj v strinjanju pred Gospodom, saj kjer sta dva ali so trije zbrani v Njegovem imenu, je tam Bog  z njima/-i. Zato se s sozakoncem odločita, da si bosta prizadevala za strinjanje in enotnost pred Gospodom.

Kratka molitev

Gospod, doživeti želim moč strinjanja v svojem zakonu. Pomagaj nama živeti požrtvovalno, da se lahko učinkovito zbirava skupaj v Tvojem imenu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon