Svetilka in luč

Svetilka in luč

Tvoja beseda je svetilka mojim nogam in luč moji stezi. (Psalm 119,105)

Nič ni bolj nadnaravnega kot Božja beseda. Dana nam je bila po božanskem navdihu Svetega Duha, ki je govoril po svojih prerokih in učencih. Sveto pismo ima odgovor na vsako vprašanje, ki bi ga kdajkoli lahko imeli. Božja beseda je polna življenjskih načel, vodil, resničnih zgodb Božje milosti do človeškega vedenja in bogatih prilik, izpolnjenih s pomembnimi resnicami za vsakogar na zemlji.

Sveto pismo je osebno pismo nam. Pove nam vse, kar moramo vedeti. Morda pride čas, ko nam Bog spregovori nekaj, česar ne moremo najti v določenem poglavju ali vrstici. Ampak če je zares spregovoril On, potem bo to, kar smo slišali, vedno v skladu z Njegovo zapisano Besedo. Ko Boga iščemo prav v Njegovi besedi, nas bo vodil in nam govoril v vseh trenutkih. Kadar moram slišati Boga o nečem posebnem, me pogosto spomni na svetopisemsko vrstico, ki mi da jasen odgovor na to, kar iščem.

Slišati Božji glas (vodstvo Svetega Duha) tekom celega dne je zame postal naraven način življenja, odkar sem sprejela polnost Svetega Duha. Bog daje darove Svetega Duha vsakomur, ki Ga prosi zanje (gl. Evangelij po Luku 11,13). Sveti Duh nam pomaga razumeti Božjo besedo, tako da lahko njeno modrost prenesemo v vsakdanje življenje.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Berite Božjo besedo kot osebno pismo, napisano samo za vas.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon