Svoboden, da razmišljam pozitivno

Svoboden, da razmišljam pozitivno

Kakor misli v svojem srcu, tak tudi je. (Pregovori 23,7, razširjena izdaja)

Ta vrstica pokaže, kako pomembno je zdravo in pozitivno razmišljati o samem sebi. Ne morete ljubiti življenja, če vedno razmišljate negativno. Če se borite s tem, vas spodbujam, da si prizadevate spremeniti način razmišljanja. Ugotovila sem, kaj je najboljši način, da razmišljam pozitivno – prosim Boga za pomoč, in to kar pogosto.

To je zares najtežji del osvobajanja od negativnosti: priznati si, da je to težava in prositi Boga za pomoč. Ko pa to storite, jo lahko premagate, ker ste po navedbi Svetega pisma zdaj nova oseba v Kristusu (gl. 2 Korinčanom 5,17).

Mnogi se bojijo upati, ker so tako globoko prizadeti. Njihova filozofija je: “Če ne pričakujem, da se mi bo kaj dobrega zgodilo, ne bom razočaran, če se ne zgodi.”

Tako sem tudi sama razmišljala. Doživela sem veliko razočaranj in bala sem se biti pozitivna. Ko pa sem začela proučevati Božjo Besedo in zaupati Bogu, da me obnovi, sem spoznala, da se moram znebiti negativnih misli.

V vsako situacijo vnašajmo pozitivne misli. Če ste se znašli v težkem obdobju, pričakujte, da bo Bog obrnil stvari v vaše dobro. Čas je, da se kot kristjan borite za svoje misli, ker se vaš um ne bo kar samodejno strinjal z Božjim načrtom.

Spodbujam vas, da posvetite čas raziskovanju Besede; primerjajte jo s svojimi mislimi. Dajte Bogu čas, da vam pomaga vaše misli uskladiti s svojimi. Meni je pokazal, kako naj bom bolj pozitivna oseba. Pokazal bo tudi vam.


Kratka molitev

Gospod, priznavam, da se borim z negativnimi mislimi, in potrebujem Tvojo pomoč. Uskladi moje misli s svojo Besedo. V vsaki situaciji me opomni, da boš obrnil stvari v moje dobro.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon