Tako je bolje

Tako je bolje

Govorim vam nič drugega kot resnico, ko pravim, da je za vas bolje (dobro, primerno, koristno, ugodno), da grem. Kajti če ne grem, Tolažnik ne bo prišel k vam; če pa odidem, vam Ga bom poslal. (Janez 16,7)

Prisotnost Svetega Duha v našem življenju je tako čudovita, da si tega sploh ne znamo predstavljati. On je naš Tolažnik, in to pomeni, da nam bo pomagal in nas tolažil, kadarkoli smo ranjeni in prizadeti v življenju. Rada razmišljam, da mi je Sveti Duh tako blizu kot moj naslednji vdih.

Sveti Duh nas vodi in usmerja v načrt, ki ga ima Bog za naše življenje. Ko se učimo slediti Njegovemu vodstvu, smo na pravem potovanju. Navadili smo se živeti po svojih mislih, občutkih in željah, vendar se moramo kot kristjani naučiti, da nas vodi Sveti Duh. Jezus je prišel v človeškem telesu, zato razume vse, s čimer se spopadamo v življenju. Globoko me tolaži misel, da me Jezus razume! Potrpežljiv je in bo še naprej deloval v nas toliko časa, dokler smo se pripravljeni učiti.

Zakaj bi Jezus rekel, da je bolje za nas, če bi odšel in poslal Svetega Duha? Le kaj bi lahko bilo bolje kot imeti utelešenega Jezusa na zemlji? Jezus je lahko bil v določenem času samo na enem mestu, Sveti Duh pa je lahko povsod in istočasno deluje v vsakem. Neverjetno! Nikoli nas ne zapusti, niti za samcat trenutek ne. Vse ve o nas, deluje v nas, da ozdravi, kar je strtega ali ranjenega v nas, in vse spravi v pravilno delujoči red. Vsak dan nam gre bolje in bolje na vseh področjih preko mogočne molitve in modrosti Svetega Duha.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Prosite Svetega Duha, da vas vzame takšne, kot ste, in vas spremeni, da boste taki, kot si On želi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon