Tesna pot

Toda ozka (skrčena pod pritiskom) so vrata in tesna in stisnjena je pot, ki vodi v življenje, in malo jih je, ki  jo najdejo. (Matej 7,14)

Slediti Bogu pomeni hoditi po »tesni poti«. Pomeni spopadanje s stiskami. Naučila sem se nekaj stvari, ki mi pomagajo vztrajati. Naj jih naštejem:

  1. 1. Božja beseda je okvir za moje življenje. Dokler ostajam znotraj smernic, začrtanih v Svetem pismu, bom imela modrost in razumevanje, da vem, kaj mi je storiti, in imam v Kristusu vse, kar potrebujem, da to naredim. Bog je pravičen in je zvest svoji Besedi.
  2. 2. Moram biti pripravljena dokončati, kar začnem. Bog uporablja predane ljudi, ki jih ne vodijo čustva. Zlahka je biti navdušen na začetku, ko je nekaj novega. Tisti, ki prečkajo ciljno črto, pa so tisti, ki vztrajajo in zdržijo, ko nihče drug ni več navdušen.
  3. 3. Ko ni nikogar, ki bi mi pomagal, bolj spoznavam Jezusa. Tesna pot življenja za Boga, ki se ne prilagaja potem sveta, pogosto sameva. Ko se odrečemo svetu, zato da se tesno povežemo s Kristusom, je vredno več, kot bi nam kdajkoli lahko ponudil svet.

Prepričana sem, da vam bodo te resnice pomagale tako, kot so pomagale meni. Vedno se spominjajte, kljub nasprotovanju, da je nagrada, ker hodite po tesni poti, popolnoma vredna tega.

Kratka molitev

Sveti Duh, želim hoditi po tesni poti – poti življenja v Kristusu. Ohranjaj me znotraj svojih meja in mi pokaži, kako naj živim, da bom lahko vztrajal/-a do konca.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon