Težke odločitve

Nimamo namreč velikega duhovnika, ki ne bi mogel sočustvovati z našimi slabostmi, marveč takega, ki je kakor mi preizkušan v vsem, vendar brez greha. (Hebrejcem 4,15)

Pomembno je, da se pravilno odločamo, še posebej sredi prizadetosti, razočaranj, nezadovoljstev in zmede – takrat ko je pravilno odločitev težko sprejeti. Ko pritisk narašča, seveda radi izberemo najlažjo pot. Prav to pa so tisti pomembni trenutki, ko pravilna odločitev lahko prinese največjo spremembo. Če želimo prave rezultate v svojem življenju, moramo delati, kar je prav, tudi takrat, ko se nam ne ljubi.

Zdi se mi enkratno, da Jezus ve, kako se počutimo. Ko je On postal človek, se je spopadal z vsakim nezadovoljstvom in razočaranjem, s katerim se spopadamo mi. Najraje bi obupal ali izbral lažjo pot, ampak je to premagal in sprejel težke odločitve.

Ko se utrudimo in opotekamo v svoji odločnosti, lahko z vsem zaupanjem vemo, da služimo Bogu, ki ve, skozi kaj gremo. Želi nam pomagati in nam naklanja milost, da nam ni treba samim sprejemati težkih odločitev.

Ko se znajdete pod velikim pritiskom ali na robu obupa, se spomnite, da je Bog z vami in da vas razume. Poiščite moč za težke odločitve v Njem.

Kratka molitev

Bog, tako vesel in hvaležen sem, da razumeš vse, skozi kar grem in s čimer se spopadam. Ko sem skušan, da izberem lažjo pot, bom v Tebi poiskal moč za težke odločitve.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon