Tišina, prosim

Tišina, prosim

Priporočaj GOSPODU svoja dela in tvoje misli (načrti, nameni) se uresničijo. (Pregovori 16,3)

Bog poseže v naše življenje, ko Ga za to prosimo. Ko se nehamo truditi delati po svoje, se On zavzame. Kdaj nam Bog res začne govoriti osebno in močno? Ko sami nehamo govoriti in začnemo poslušati. Namesto da skušamo reševati svoje težave, zaradi katerih skrbimo in se vznemirjamo, bi morali tiho prisluhniti Bogu, kaj želi povedati.

Današnja vrstica omenja naša »dela.« Mnogokrat so naša dela stvari, ki jih »delamo« v svojem umu – naše sklepanje, analiziranje in naše prizadevanje, da bi ugotovili, kaj se dogaja ali kaj naj storimo. Bog pravi, da če Mu priporočamo svoja dela, se naše misli (načrti, nameni) uresničijo. Z drugimi besedami: Če lahko umirimo svoj um, bomo bistri, razsodni; Bog nam lahko da ideje in nam govori o ustvarjalnih strategijah in usmeritvah.

Nekoč sem bila razburjena in sem se vznemirjala, kaj naj naredim glede določene težave, a nisem dobila nikakršnega odgovora. Končno sem utihnila in vprašala Boga, kaj naj storim. Preprosto je odgovoril: »Naredi, kar bi rekla nekomu drugemu, ki pride s podobno težavo k tebi po nasvet.« Nemudoma sem vedela, kaj naj storim, in mir se je vrnil. Bog ima odgovore za nas, če le utihnemo in prisluhnemo.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Utišajte svoj um in usta, da vam Bog lahko spregovori in uresniči vaše misli (načrte, namene).

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon