Tolažnik

Tolažnik

Jaz sem, jaz, ki vas tolažim. (Izaija 51,12)

Različna imena Svetega Duha opisujejo Njegov značaj in Njegovo delovanje, služenje v našem življenju. Imenovan je naš Učitelj, Pomočnik, Zastopnik, Zagovornik, Tisti, ki nas krepča in je vedno pripravljen. Ta imena razodevajo, kaj želi Sveti Duh narediti za vernike. Danes se želim osredotočiti Nanj kot na našega Tolažnika (gl. Janez 14,16).

Pred leti sem se pogosto jezila na svojega moža, ker me ni tolažil, kadar sem čutila, da potrebujem tolažbo. Prepričana sem, da je poskušal, toda šele zdaj vidim, da je Bog želel, naj namesto pri možu iščem tolažbo pri Svetem Duhu. On bi mi dal vso tolažbo, ki sem jo potrebovala, če bi le prosila zanjo.

Bog bo dovolil ljudem, da naredijo le določen del za nas in ne več. Celo naši najbližji nam ne morejo dati vedno vsega, kar potrebujemo. Kadar pričakujemo od drugih, da naredijo za nas, kar lahko naredi le Bog, so naša pričakovanja na napačnem mestu in bomo vedno razočarani.

Božja tolažba je mnogo boljša kot od kogarkoli drugega. Človek nam nikoli ne more dati, kar resnično potrebujemo, dokler Bog ne zadolži in mazili tega človeka, da nam služi; to pa Bog pogosto naredi. Vseeno pa je Bog edini vir resnične tolažbe. Kadar jo potrebujemo, moramo iti ponjo k Njemu in jo sprejeti; On najbolje ve, na kakšen način nam jo pošlje. Če ste danes ranjeni, vas spodbujam, da prosite Boga za božansko tolažbo.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Iščite in sprejmite tolažbo od Boga.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon