Trije v enem

Trije v enem

Trije so, ki pričujejo v nebesih: Oče, Beseda in Sveti Duh; in ti trije so eno. (1 Janez 5,7)

Današnja vrstica govori o Očetu, Sinu in Svetem Duhu – ki jih poznamo kot sveto Trojico. Čeprav ta vrstica ne uporablja pojma Sin, se nanaša na Jezusa, ki je »Beseda«. Iz prvega poglavja Evangelija po Janezu pa vemo, da je Jezus ta Beseda.

Ko razmišljamo o Trojici, moramo vedeti, da gre za tri osebe, a so kljub temu eno. Gledano z vidika matematike to nima nobenega smisla, vendar pa je resnično glede na Sveto pismo. Ko Sveti Duh živi v nas, imamo tudi Očeta in Sina, ki živita v nas.

To je čudovita resničnost. Preveličastna je, da bi jo razlagali. Samo verjeti ji moramo z vsem srcem. Ne poskušajte jo razumeti. Bodite kot majhen otrok in ji preprosto verujte, ker tako pravi Sveto pismo: celotno Božanstvo – Oče, Sin in Sveti Duh – živi v vas in meni in vsakem novo rojenem verniku, ki je sprejel Jezusa Kristusa kot Odrešenika in Gospoda (gl. Kološanaom 2,9–10).

Ta resnica nas naredi pogumne, neustrašne in na pravi način napadalne. Verjeti bi morali, da lahko naredimo vse, kar je treba in je v Božjem načrtu za naše življenje, ker nas sveta Trojica na to pripravlja in za to opremlja. Daje nam vse, kar potrebujemo, in še več. Bog vas ljubi, vedno je z vami in ima dober načrt za vaše življenje. Preko Njegove prisotnosti ste opremljeni, da izpolnite vse, kar morate v svojem življenju.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Pogumno se soočite s tem dnevom, ker je Bog že tam, kamor greste, in je pripravil pot.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon