Trojna vrvica se ne pretrga hitro

In čeprav človek lahko premaga tistega, ki je sam, se mu dva zoperstavita. Trojna vrvica se ne pretrga hitro. (Pridigar 4,12)

Nič ni boljšega kot res dober zakon in nič slabšega kot slab. Krščanski zakoni naj bi bili živ dokaz, da dva človeka lahko postaneta močna sila za doseganje Božje volje – tako za lastno zadovoljstvo kot za vpliv na svet.

Seveda pa je zlitje dveh posameznikov v skladen zakon proces, ki se ne zgodi kar sam od sebe. Dober zakon se ne more kar zgoditi, ne glede na to, kako noro ste bili zaljubljeni, ko ste se poročili. V ta proces morate povabiti Boga.

Ko poznamo Jezusa in ga povabimo v svoj zakon, je naš odnos sestavljen iz treh niti. V enotnosti moža in žene, kjer je vključen Jezus, je velika moč.

Srečen zakon ne pomeni, da smo našli sozakonca, ki vedno ravna tako, kot mi želimo. Gre za dva nepopolna človeka, ki zaupata popolnemu Bogu in se prilagajata Njegovi volji in namenu zanju. Takšen je zakon, ki ga Bog lahko blagoslavlja!

Kratka molitev

Bog, ljubim svojega sozakonca, ampak dvojna vrvica ni dovolj. Želim Te povabiti v svoj zakon, da Ti krepiš najino medsebojno ljubezen in naju vodiš v načrt, ki ga imaš za naju.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon