Trudite se za sveto življenje

Kakor je svet tisti, ki vas je poklical, bodite tudi vi sveti v vsem ravnanju in načinu življenja. (1 Peter 1,15)

Mislim, da moramo biti malo previdnejši, kot smo zdaj, pri tem, kako živimo. Ne da moramo biti tako previdni, da bi živeli v strahu, ampak previdni na Božji način, ne na način izpolnjevanja zakonov in predpisov.

Ker če nismo previdni pri izbiri prijateljev, pri izbiri televizijskih programov in filmov, ki jih gledamo, pri tem, kakšne knjige beremo, kakšno glasbo poslušamo, kako trošimo svoj denar in kaj delamo s časom, lahko zapravimo življenje.

Kot kristjani se moramo truditi za svetost in spoznati, da smo posvečeni, kar pomeni, da smo oddvojeni za Boga, da nas On uporablja. V tistem trenutku, ko sprejmemo Kristusa kot svojega Odrešenika, smo v resnici že posvečeni po Svetem Duhu in oddvojeni za od Boga dan namen. Če ne izpolnjujemo svojega namena, oziroma če se ne trudimo zanj, bomo čutili praznino in razdraženost.

Danes vam močno priporočam, da sledite namenu svetosti. Ko stojite pred težkimi odločitvami, vprašajte Boga, kaj naj naredite, in izberite pot svetosti, ki jo je zakoličil za vas.

Kratka molitev

Jezus, pomagaj mi, da se bom zavedal česarkoli, kar bi me odmaknilo od življenja svetosti. S Tvojim vodstvom želim živeti previdno in slediti poti svetosti, ki jo imaš zame.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon