Tudi sovražnik ima načrt

Bodite dobro uravnoteženi (zmerni, treznega duha), vedno budni in previdni. Vaš nasprotnik, hudič, hodi okrog kakor rjoveč lev [v hudi lakoti] in išče, koga bi zgrabil in požrl. (1 Peter 5,8)

Bog ima načrt za vaše življenje, ampak tudi hudič ima načrt za vas. Zato nas Sveto pismo opozarja, da moramo biti dobro uravnoteženi (zmerni, treznega duha), vedno budni in previdni.

Zmerni pomeni »disciplinirani«, treznega duha pomeni »resni«, budni pomeni »odločni« in previdni pomeni »skrbni, natančni«. Tako naj bi vedno živeli. To je resno.

Za boj proti sovražniku moramo biti resni. Ko vam Bog pokaže področje, kjer vas sovražnik napada, takrat ni čas, da obstanete in ničesar ne naredite. Je čas, da se zresnite in se borite proti satanu.

Božji načrt za nas je, da smo več kot zmagovalci v Kristusu. Ni treba, da smo zasužnjeni s sovražnikovim načrtom. Prav zdaj se lahko odločite, da naredite to, kar morate. Bodite resni v odnosu z Bogom, sledite šepetu Svetega Duha in bodite budni, čuvajte, nadzorujte sovražnika. Danes se odločite, da boste sledili Božjemu načrtu za vas, ne satanovemu; tako boste na vsakem koraku porazili sovražnika.

Kratka molitev

Bog, izbiram Tvoj načrt, ne sovražnikovega. Pokaži mi področja, kjer me hudič napada, in me vodi, da ga porazim.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon