Ugajajte Bogu, ne ljudem

Komu se zdaj skušam prikupiti, ljudem ali Bogu? Ali si prizadevam ugajati ljudem? Če bi še vedno hotel ugajati ljudem, ne bi bil zavezan služabnik Kristusa (Mesija). (Galačanom 1,10)

Ste oseba, kakršno je Bog ustvaril, ali živite tako, da ugajate ljudem? Glede na zgornjo vrstico je Božja volja za nas, da ugajamo Njemu in smo to, kar On želi za nas.

Ko se odločite, da boste takšna oseba, kakršno je Bog ustvaril – edinstveni in drugačni kot vsi drugi – morate pričakovati nekaj kritik. To ne bo vedno preprosto, ampak ne boste se mogli imeti preveč radi, če boste delovali v nasprotju s svojimi prepričanji.

Eden izmed razlogov, zakaj ljudje niso to, kar so, je plavanje skupaj z množico, čeprav v srcu vedo, da jih Bog vodi v drugo smer.

Rada bi vas spodbudila, da izstopite in postanete oseba, kakršno je Bog oblikoval. Ne dovolite, da bi vašo vrednost določali drugi s tem, kako ravnajo z vami ali kako se odzivajo na vas. Opogumite se, bodite drugačni in se spoprimite s kritiko.

Zapomnite si, da vas Bog sprejema in ljubi. Z razlogom vas je oblikoval take, kot ste, in zato lahko ponudite nekaj posebnega.

Kratka molitev

Bog, nočem živeti tako, da skušam ugajati ljudem. Drznem si biti drugačen/-na. Želim živeti s Tvojo naklonjenostjo, ugajati Tebi in biti taka oseba, kakršno si ustvaril.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon