Upanje: veselo pričakovanje dobrih stvari

Dolgo odlašano upanje dela srce bolno, izpolnjena želja pa je drevo življenja. (Pregovori 13,12)

Upanje opredeljujemo kot »veselo pričakovanje dobrih stvari«. Pričakovanje Božje dobrote v našem življenju odpira vrata večji sreči. Ali torej trdno upate, da se vam bo zgodilo nekaj dobrega?

Dokler živimo, bomo vedno nekam namenjeni. Bog nas je ustvaril tako, da smo ciljno usmerjeni vizionarji. Brez vizije postanemo zdolgočaseni in brezupni. V skladu s Pregovori 13,12 dolgo odlašano upanje dela srce bolno (stiska srce), izpolnjena želja pa je drevo življenja.

Bog želi, da živimo z Njegovim upanjem in se tako lahko veselimo življenja.

Ne morete biti srečni, če nimate upanja. Bolj ko upate v Boga, srečnejši boste. Upanje verjame, da se bo vse dobro izšlo – upanje je pozitivno! Da boste uživali življenje, ohranjajte dobro, upanja polno naravnanost. Bog je pozitiven in želi, da se vsakomur izmed nas dogajajo pozitivne, koristne stvari. Zato se že danes napolnjujte z Njegovim upanjem in živite z veselim pričakovanjem dobrih stvari.

Kratka molitev

Bog, danes se odločam, da bom veselo pričakoval/-a Tvojo dobroto v svojem življenju. Ko moje upanje narašča, vem, da bo naraslo tudi moje veselje. Gospod, upam Vate!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon