Uporabljajte svojo avtoriteto!

Glejte, dal sem vam oblast in moč, da poteptate kače in škorpijone, in [telesno in miselno moč in sposobnost] nad vsako sovražnikovo močjo; in nič vam nikakor ne bo škodovalo.              (Luka 10,19)

Jezus ni obljubil, da nam nikoli ne bo treba opraviti s težkimi stvarmi. V Evangeliju po Janezu 16,33 je rekel: »… Na svetu imate stiske, bridkosti, preizkušnje in razočaranja …« Ampak tu se ni ustavil. Nadaljeval je, naj bomo pogumni, srčni, dobre volje, ker je On premagal svet.

Ta vrstica nas pouči, da se nam ni treba obremenjevati tako, kot se svet. Ker je Jezus odvzel svetu moč, ki nam škoduje, se lahko mirno in polni zaupanja spoprimemo z izzivi.

Zgornja vrstica iz Evangelija po Luku 10,19 pravi: »Glejte, dal sem vam oblast … nad vsako sovražnikovo močjo; in nič vam nikakor ne bo škodovalo.« Jezus nas opominja, da nas je opremil in pripravil, da premagamo svet prav tako, kot ga je On.

Čeprav se bomo soočili z zahtevnimi in obremenjujočimi težavami, ki jih ne bo lahko obvladati, nam Jezus zagotavlja, da nas nič ne more premagati, če le ravnamo na pravi način –na Njegov način. Uporabljajte avtoriteto, ki jo imate v Kristusu in premagajte ovire!

Kratka molitev

Bog, sprejemam oblast in moč, ki si mi ju dal v Kristusu. Pokaži mi, kako naj uporabljam Tvojo avtoriteto in premagujem stiske in izzive tega sveta tako, kot jih je Jezus.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon