Uprite se hudiču in veselite se v Gospodu

Veselite se vedno v Gospodu [radostite se, razveseljujte se v Njem]; ponavljam vam, veselite se!  (Filipljanom 4,4)

Potrtost (depresija) je opisana kot »luknja, praznina; biti v slabem stanju; stanje žalosti; pobitost«. Skupni imenovalec potrtosti niso naše razmere ali položaj, kjer smo, ampak naša naravnanost v razmerah, v katerih smo se znašli. Zato se hudič trudi, da bi vas ujel z občutkom nevrednosti in zavrženosti.

Ko pa hudiču ne dovolite, da bi vplival na vas s tem, kar dela, vas ne more nadlegovati, zatirati niti tlačiti. In ko vas ne more tlačiti, vas ne more potreti.

Eden izmed najboljših načinov, kako se upremo hudiču in premagamo potrtost, je ta, da dovolimo Svetemu Duhu, da nas vodi v čas veselja. Hudič vam ponuja slabe obete in samopomilovanje, Sveti Duh pa želi, da gledate na dobro, se veselite in se zabavate!

Pismo Filipljanom 4,4 nam naroča, naj se vedno veselimo v Gospodu. Ko se osredotočamo na Boga in se veselimo v Njem, potem v nas ni prostora za potrtost. Ko vas bo sovražnik naslednjič skušal potreti in žalostiti, se odločite, da se boste veselili v Gospodu.

Kratka molitev

Bog, čudovit si in osupljiv. Zato se lahko vedno razveseljujem v Tebi. Potrtost nima prostora v mojem življenju, ker sem napolnjen/-a s Teboj!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon