V Božji besedi je moč!

Naj ti ne izginejo izpred oči, hrani jih sredi svojega srca! Kajti življenje so njim, ki jih najdejo, ozdravljenje in zdravje celemu njihovemu telesu. (Pregovori 4,21–22)

Sveto pismo ni navadna knjiga. Besede znotraj njegovih odlomkov so kot zdravilo za dušo. Ima moč, da spremeni življenje, zato ker je življenje v Besedi!

Ko odkrivate moč in resnico Božje besede, boste začeli opažati spremembe v svojem življenju, ki jih lahko prinese samo ta resnica. Prav tako se boste naučili, kako prepoznati laži, ki jih sovražnik poskuša prinesti zoper vas.

Če ste ravno začeli proučevati Sveto pismo ali če vas je prestrašilo, ne mislite, da ga morate prebrati kar vsega naenkrat ali pa vse takoj razumeti. Bodite potrpežljivi sami s seboj. Pomembno je, da nekje začnete in se odločite, da boste vztrajali. Kadarkoli proučujete Sveto pismo in ste pozorni na to, kaj berete, se namreč vedno nekaj naučite.

Pregovori 4,20 pravijo: »Sin moj, pazi na moje besede …« Tako pomembno je to razumeti, saj je pozornost veliko več kot zgolj branje – pomeni premišljevati Besedo oziroma jo znova in znova premlevati v svojem umu.

Ko namenjamo branju in premišljevanju Božje besede čas in se povrh tega še učimo strinjati z njo, bomo izpolnjeni z Božjim življenjem in Njegovo ozdravljajočo močjo.

Kratka molitev

Bog, tako sem hvaležen/-na za Tvojo Besedo, ker je v njej moč, ki daje življenje! Ko jo berem in proučujem, me uči, kar Ti želiš, da vem, in prinesi svojo ozdravljajočo moč v moje življenje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon