V čustvenih preizkušnjah zaupajte Bogu

Oče, če hočeš, daj, da gre ta kelih mimo mene, toda ne moja volja, ampak Tvoja naj se [vedno] zgodi. (Luka 22,42)

Rast v zrelega kristjana, ki sledi Svetemu Duhu, se ne zgodi čez noč. Je učni proces, ki zahteva čas. Malo po malo, izkušnja za izkušnjo, Bog poskuša in preizkuša naša čustva in nam tako daje priložnost za rast.

Bog dopušča, da gremo skozi težke preizkušnje, ki razvnemajo naša čustva. Na tak način smo zmožni videti, kako smo čustveno nestabilni in kako obupno potrebujemo Njegovo pomoč.

Jezus nam je to ponazoril. Tisti večer, preden je umrl za naše grehe, je bil čustveno zelo razburjen. Ni si želel umreti, ampak je presegel svoja občutja in molil k Bogu: »… ne moja volja, ampak Tvoja naj se zgodi.« Stvari se seveda niso takoj izboljšale, ampak na koncu je Jezus zmagovalno izšel iz največjega možnega preizkusa.

Lahko premagate svoje čustvene preizkušnje. Jezusa niso vodili njegovi občutki in tudi vas ne bi smeli. Ko stvari čustveno vplivajo na vas, zgrabite in izkoristite trenutek, poglejte nanj iz vidika priložnosti, da vstopite na mesto popolnega zaupanja v Boga.

Kratka molitev

Gospod, vem, da Ti lahko zaupam, ko mi pot prekrižajo čustvene preizkušnje. Skupaj z Jezusom, ki je moj vzor, pravim: »Ne moja volja, ampak Tvoja naj se zgodi.« Ti veš, kaj je zame najboljše in Ti popolnoma zaupam.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon