V Kristusu, ki vam daje moč

V Kristusu, ki vam daje moč

Vse zmorem v Kristusu, ki mi daje moč [pripravljen sem na vse in sem kos vsemu po Njem, ki vnaša vame notranjo moč; sem popolnoma zadosten v Kristusovi zadostnosti]. (Filipljanom 4,13)

Zgornja vrstica je zelo priljubljena, a pogosto iztrgana iz sobesedila. Pravi: ”Vse zmorem v Kristusu, ki mi daje moč.” To ne pomeni, da lahko naredite, karkoli vi hočete narediti. Pavel govori izrecno o tem, da je bil zmožen s Kristusovo močjo biti zadovoljen ne glede na svoje okoliščine.

Verjamem, da po Božji milosti lahko naredimo vse, kar moramo narediti. Tako miselnost moramo imeti. Nič ni pretežko za vas, če zaupate Bogu. Lahko se spoprimete z vsem, kar vam pride nasproti, saj Bog obljublja, da nam nikoli ne bo naložil pretežkega bremena.

Ohranite pravo naravnanost ne glede na to, kje ste, in ne glede na to, kaj se dogaja v vašem življenju. Glavo pokonci – Bog je na vaši strani. Nehajte se vznemirjati zaradi stvari, ki jih ne morete spremeniti.

Bog želi, da veste, da ima za vsakogar individualen načrt. Želi, da sprejmete edinstven načrt, ki je za vas, in da ne primerjate tega načrta z načrti, ki so namenjeni drugim. Verjemite, da Bog najbolje ve, kaj zares potrebujete in s čim se lahko spoprimete. Konec koncev, On vas pozna bolje, kot vi poznate sami sebe!


Kratka molitev

Gospod, tako kot Pavel tudi sam želim, da moje zadovoljstvo prihaja od Tebe, ne pa od mojih okoliščin. Vsak dan mi pokaži, da je Tvoj načrt zame popoln in ni treba, da sem zaskrbljen.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon