Vas Bog ljubi, ko delate napake?

Bog pa izkazuje (dokazuje) svojo ljubezen do nas s tem, da je Kristus umrl za nas, ko smo bili še grešniki. Veliko bolj bomo torej zdaj, ko smo z njegovo krvjo opravičeni, po njem rešeni Božjega gneva. (Rimljanom 5,8–9)

Ste se kdaj spraševali, ali ste dovolj dobri, da vas Bog ljubi? Mnogi verjamejo, na žalost, da jih Bog ljubi, vse dokler ne naredijo napake.

Mogoče je prav ta pogled sprožil psalmistovo vprašanje v Psalmu 8,5: »Kaj je človek, da se ga spominjaš?« Kljub temu nam Sveto pismo zatrjuje, da smo Božja stvaritev – delo Njegovih rok – in da On vsakogar izmed nas ljubi brezpogojno.

Poglejmo resnici v oči: Jezus ni umrl za nas, ker smo bili tako krasni in čudoviti; On je umrl za nas, ker nas ljubi. Pismo Rimljanom 5,8–9 potrjuje to resnico, ko nam pravi, da je On umrl za nas, ko smo bili še grešniki.

Bog vas je dovolj ljubil, da je dal svojega edinorojenega Sina ne le zato, da je umrl za vaše grehe, ampak tudi zato, da pokrije vaše vsakodnevne napake. Tako zelo vas ljubi, da želi, da živite prav vsak dan v moči in zmagi.

Bog vas ljubi in želi, da to verjamete in sprejemate ob vsakem času, celo takrat, ko delate napake.

Kratka molitev

Gospod, Tvoja ljubezen je neverjetna. Ljubiš me celo takrat, ko to nasprotuje moji logiki. Ko delam napake, si Ti še vedno z menoj. Hvala za Tvojo resnično brezpogojno ljubezen, ki mi jo danes izkazuješ.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon