Vaše življenje se ne bo spremenilo, dokler ne spremenite razmišljanja

Končno, bratje, kar je resnično, kar vzvišeno, kar pravično, kar čisto, kar ljubeznivo, kar je častno, karkoli je krepostno in hvale vredno – to premišljujte.  (Filipljanom 4,8)

Kar precej let sem zapravila, ker sem bila nesrečna. Takoj ko sem se zjutraj zbudila, sem namreč že začela premišljevati o negativnih, žalostnih, morečih stvareh. Zdaj resnično lahko rečem, da sem popolnoma zadovoljna, odkar mi je Sveti Duh pomagal naučiti se delovati v umu Jezusa Kristusa, ki je v meni.

Morda ste tudi vi, tako kot jaz, zapravili precej let z napačnim razmišljanjem. Dobra novica je, da se z Božjo pomočjo to že danes lahko spremeni.

Če se spopadate z napačnim razmišljanjem, se morate vzeti v roke in sprejeti dejstvo, da se vaše življenje ne bo spremenilo, dokler se ne bo spremenilo vaše razmišljanje. Prenovljeno, Bogu všečno razmišljanje je ključ do spremembe.

Sveto pismo veliko govori, o kakšnih stvareh naj razmišljamo. Pismo Filipljanom 4,8 nam naroča, naj razmišljamo o stvareh, ki nas izgrajujejo, ne pa zrušijo.

Danes bi vas rada izzvala. Ko se zjutraj zbudite, izberite koristno svetopisemsko resnico, namesto da začnete črnogledo premišljevati. Osredotočite se na to koristno misel vsako jutro znova. Naj Božja beseda v vas raste in preobraža vaš um. Globoko si vtisnite v um dobre stvari in uživajte v Bogu všečnih spremembah, ki jih prinaša.

Kratka molitev

Bog, pripravljen/-a sem se spremeniti in zaživeti s Kristusovim umom. Pomagaj mi, da premišljujem le o tem, kar je resnično, častivredno, čisto, ljubeznivo, prijazno, dostojanstveno, krepostno – karkoli je od Tebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon