Včasih Bog šepeta

Včasih Bog šepeta

Velik in silen vihar, ki kruši gore in lomi skale, je bil pred Gospodom; a Gospod ni bil v viharju. Za viharjem je bil potres; a Gospod ni bil v potresu. In za potresom ogenj; a Gospod ni bil v ognju. In za ognjem [zvok nežne, blage tišine in] glas rahlega, milega šepeta. (1 Kralji 19,11–12)

Navdušena sem bila, ko sem pred nekaj leti izvedela, da imajo nekateri konji tako imenovana »obrzdana ušesa«, kot pravijo njihovi dreserji. Medtem ko je treba večino konj voditi z uzdo, ki se pričvrsti na žvale v njihovem gobcu, nekateri konji ohranjajo eno uho naravnano na gospodarjev glas. Eno uho imajo odprto za naravna opozorila, drugo pa za svojega zaupanja vrednega dreserja.

Prerok Elija je imel »obrzdana ušesa«. Ko so bile naravne razmere zastrašujoče in je Elija nujno moral slišati Boga, je bil sposoben to tudi narediti navkljub hrupu in zmedi okrog njega. Pravkar je porazil 450 lažnih prerokov v dvoboju moči med njihovim molčečim Baalom in edinim pravim Bogom. Sedaj pa mu zlobna kraljica Jezabela grozi, da ga bo še tisti dan ubila. Moral je vedeti, kaj naj stori!

Postavil se je na gori pred Gospoda. Silen vihar je rušil gore, zgodil se je strašen potres in ogenj je izbruhnil vse okrog njega. Potem pa je prišel »rahel, mil šepet«. Božji glas za Elija ni bil v moči viharja, potresa ali ognja, ampak v šepetu. Elija je imel obrzdano uho, tako, ki je bilo naravnano in občutljivo za svojega Gospodarja. Tako je naredil, kar mu je Bog naročil, in to mu je rešilo življenje.

Bog še danes nežno, mehko govori in šepeta globoko v naše srce. Prosite Ga, naj vam da slišeče uho, da boste lahko slišali Njegov rahli, nežni glas.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Poslušajte Boga z »obrzdanim« ušesom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon