Več kot zmagovalci

Toda v vsem tem smo več kot zmagovalci in dobili smo presežno zmago po Njem, ki nas je vzljubil. (Rimljanom 8,37)

Bog nam je dal sanje za prihodnost, ampak včasih so te sanje videti nemogoče. To pa je trenutek, ko se začne pojavljati strah.

Če ste se odločili, da nikoli ne boste obupali nad sanjami, potem morate tvegati – morate biti pogumni. Razumeti morate, da pogum ni odsotnost strahu; je vztrajanje, kljub temu da čutite strah. Ko torej naletite na situacije, ki vas ogrožajo ali ustrahujejo, molite, naj vam Božja milost da drznost in pogum, da se, strahu navkljub, lahko premaknete naprej.

Duh strahu vas bo vedno skušal zadrževati, da ne bi šli naprej. Sovražnik je stoletja uporabljal strah, s katerim je poskušal ustaviti ljudi; in svoje taktike zdaj ne bo spremenil. Ampak vi lahko premagate strah, ker ste več kot zmagovalec po Njem, ki vas ljubi.

Rada bi vas spodbudila, da se odločno soočite s strahom, kadarkoli vam pride na pot. Trdno stojte, zaupajte Bogu in zavedajte se, da je On vedno z vami.

Kratka molitev

Gospod, čeprav se morda bojim, verjamem Tvoji Besedi, ki pravi, da sem več kot zmagovalec/-ka. Lahko izpolnim vsake sanje, ki si mi jih dal, ker me ljubiš in mi naklanjaš zmago.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon