Vedno bolj sprejemajte sebe

… da bi vera, ki nam je skupna, postala učinkovita v spoznavanju vsega dobrega, kar je med vami v Kristusu Jezusu. (Filemon 1,6)

Morda nimate visokega mnenja o sebi, ampak Bog želi, da veste, kdo ste v Kristusu, in da imate radi samega sebe. Tu je pet uporabnih nasvetov, ki pomagajo pri sprejemanju samega sebe in dvignejo zaupanje pri spoznavanju, kdo ste v Kristusu:

  1. Nikoli ne govorite negativno o sebi. Izražanje vaše vere postane učinkovito, ko priznavate vse dobro, kar je v vas zaradi Jezusa Kristusa, ne pa takrat, ko se osredotočate na svoje slabosti in pomanjkljivosti.
  2. Izogibajte se primerjanju sebe z drugimi. Peter je naletel na to oviro, ko se je primerjal z drugim učencem. Rekel je: … »Gospod, kaj pa ta?« Jezus mu je dejal: »Če hočem, da ostane (preživi, živi), dokler ne pridem, kaj ti to mar? …« (Janez 21,21–22). Nismo poklicani, da se primerjamo, ampak da se upoštevamo.
  3. Naj Bog določa vašo vrednost. Ne pozabite, da ste zaradi Jezusa že sprejeti, On sam vas je sprejel.
  4. Trezno razmišljajte o svojih pomanjkljivostih. Dobro je vedeti, kje se morate izboljšati, ampak prepričajte se, da cenite svoj napredek.
  5. Odkrijte resnični vir zaupanja. Če zaupate Bogu, si ne morete kaj, da ne bi imeli zdrave naravnanosti. Dajte vse od sebe, rezultate pa prepustite Njemu.

Kratka molitev

Gospod, hvala, ker me Ti sprejemaš celo takrat, ko se sam le s težavo sprejmem. Pomagaj mi prepoznati dobre lastnosti, ki si mi jih dal, in naj trezno razmišljam o svojih pomanjkljivostih, medtem ko zaupam Vate.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon