Vedno iščite Boga

Vedno iščite Boga

… sporočili so Jozafatu: »Velika množica prihaja nadte …« Potem se je Jozafat prestrašil in se pripravil, da [odločno, kot življenjsko nujno] išče Gopoda; razglasil je post po vsem Judu. (2 Kroniška 20,2–3)

Ko je kralj Jozafat potreboval Boga, ko je moral slišati Njegov glas, je oznanil post po vsem svojem kraljestvu Judeje. Vsi ljudje so se zbrali, da bi iskali Boga za pomoč, hrepeneli so po Njem z vsem srcem.

Jozafat je oznanil post, da bi pokazal svojo iskrenost do Boga in prav tako svojo potrebo po Bogu. Če potrebujete Boga, če morate slišati Njegov glas, razmislite, da bi izpustili nekaj obrokov in si vzeli čas za iskanje Boga. Prav tako ni slaba zamisel, da ugasnete televizor in namesto tega preživljate čas z Bogom. Ali pa da nekaj večerov ostanete doma in iščete Boga, namesto da greste s prijatelji ven in jih povprašujete za nasvet ali mnenje. Takšni in podobni ukrepi dokazujejo, da razumete, kako pomembno je slišati Boga.

Nekateri ljudje resno in iskreno iščejo Boga samo takrat, ko so v težavah, ampak mi vsi bi Ga morali intenzivno iskati ves čas. Bog je nekoč vzbudil mojo pozornost, ko je rekel, da razlog, zakaj imajo ljudje toliko težav, tiči v tem, da Ga iščejo edino takrat, ko zabredejo v težave. Pokazal mi je, da Ga ljudje sploh ne bi iskali, če bi odstranil nekaj njihovih težav. Rekel je: »Iščite me, kot da ste ves čas obupani, in potem v resnici ne boste tako pogosto obupani.« To se mi zdi dober nasvet in spodbujam vas, da mu sledite vsak dan.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ne čakajte do takrat, ko zaidete v težave, da bi iskali Boga; iščite Ga ves čas.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon