Vélika izmenjava

Vrzi svoje breme [odvrzi njegovo težo] na Gospoda in On bo skrbel zate (te bo podpiral); nikoli ne bo dopustil, da bi [dosledno] pravični omahnil (spodrsnil, padel ali opešal). (Psalm 55,23)

Ste vedeli, da Bog želi narediti izmenjavo z vami? Želi, da daste Njemu vse svoje skrbi, težave in neuspehe. V zameno pa vam bo On dal svoj mir in veselje.

Bog resnično hoče skrbeti za nas. Če torej želimo, da On uredi stvari, moramo prenehati poskušati skrbeti zase in skrbeti za mnoge drobne stvari, ki jih tako ali tako ne moremo nadzorovati. Mnogi kristjani bi radi videli, da bi Bog skrbel zanje, a se sami ne morejo otresti skrbi niti ne nehajo poskušati na lastno pest iskati odgovora, namesto da bi čakali na Božjo usmeritev.

Bog nam bo podaril mir, ampak najprej moramo mi Njemu dati svoje skrbi. Kakšna neverjetna izmenjava! Mi damo Bogu svojo skrb, On pa nam da svoj mir. Mi Mu damo vse svoje skrbi in vznemirjenost, On pa nam da svojo zaščito, uravnoteženost in radost. To je osupljiv blagoslov in čast, da On skrbi za nas.

Kratka molitev

Gospod, ponudil si mi neverjetno izmenjavo. Ti si neskončno bolj sposoben kot jaz, zato Ti predajam vse svoje skrbi in sprejemam ves mir in radost, ki mi ju ponujaš!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon