Vera, da gledate nase skozi Božje oči

Vera, da gledate nase skozi Božje oči

… On, ki je v vas, je večji kot tisti, ki je v svetu. (1 Janez 4,4)

Ne glede na to, s čim se spopadate zdaj ali karkoli bo še prišlo v vaši prihodnosti, vam je Bog že dal vero za to. Morda ni videti tako, morda čutite, da nimate vsega, kar potrebujete za zmago, ampak vera v Boga ne temelji niti na okoliščinah niti na vašem počutju.

Sovražnik bi vas rad prepričal, da nimate možnosti v življenju, da ste prešibki, prerevni, pre-…  Toda Bog gleda na vas drugače. Bog vas gleda skozi oči ljubezni. On vidi, kdo ste v Kristusu – kaj lahko postanete in kaj je vložil v vas – ne pa, kar morda vidite vi ali drugi.

Ko vidite sebe tako, kot vas vidi Bog, začnete zmagoslavno živeti.

Za to potrebujete vero. Ni dovolj, da ste slišali, da vas Bog ljubi in sprejema kot svojega otroka – to morate verjeti.  Potrebujete vero, da se premaknete naprej in premagate življenjske izzive. A vera sama vam nič ne koristi, če je ne znate sprostiti. Svojo vero morate sprostiti, da bo delovala.

Vero sprostimo skozi besede, dejanja in, seveda, skozi molitev. Na nas je, da ukrepamo.

Prvo Janezovo pismo 4,4 je citat, ki ga kristjani pogosto navajamo. Kadar omenim ta verz v cerkvi ali na konferenci, skoraj vedno ploskajo in vzklikajo. Toda koliko ljudi zares verjame, da je On, ki je v vas, večji kot tisti, ki je v svetu?

Resnično je On, ki je v vas, večji, in On vas ljubi. Zato danes raztegnite, povečajte svojo vero in glejte nase tako, kot vas gleda Bog. Ni pomembno, na kaj hoče sovražnik usmeriti vaš pogled ali kako so videti stvari. Naša vera zmaguje po Njem, ki živi v nas!


Kratka molitev

Gospod, verjamem, da me ljubiš in si mi dal moč za zmago. Kot tvoj otrok bom deloval iz vere, ki mi jo vsakodnevno daješ, zaupal bom vate in premagoval ovire, ki mi prekrižajo pot.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon