Vsak dan sprejemajte izzive

Ali ti nisem ukazal, da bodi močan, odločen in zelo pogumen? Ne boj se in se ne plaši; kjerkoli boš hodil, bo s teboj Gospod, tvoj Bog. (Jozue 1,9)

Z vso odločnostjo vam priporočam, da se vsak dan soočate s svojimi izzivi. Če gledate predaleč naprej, vas to lahko premaga. Zaupanje Bogu zahteva od nas vero, da nam bo On dal »vsakdanji kruh«; to pomeni, da bomo prejeli, kar potrebujemo, takrat, ko potrebujemo, in običajno ne prej.

Včasih se nam zdijo izzivi nemogoči in nepremagljivi, ampak Bog je vedno z nami. Samo pogumni moramo biti in sprejeti moč, ki nam jo On daje. Spomnite se, da vam bo Bog dal milost, da boste naredili, kar morate danes narediti. Zato je pomembno, da se raje osredotočajte na današnje življenje, kot pa da skrbite za jutri.

To načelo prenašajte tudi na druga področja – znebite se dolgov, počistite in pospravite dom, rešite zakonske težave, vzgajajte svoje otroke, pravočasno prihajajte na službeno mesto ali končajte projekt. Karkoli morate storiti v življenju, to lahko naredite.

Pismo Filipljanom 4,13 pravi, da ste pripravljeni za vse in ste kos vsemu, zato ker vam Bog daje moč. Nič ni za vas pretežko, ko je On na vaši strani.

Kratka molitev

Bog, celo takrat ko se mi zdijo izzivi, ki so pred menoj, nemogoči, vem, da se lahko spopadam z njimi in sem jim vsak dan kos, ker si Ti z menoj. Danes sprejemam Tvojo moč.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon