Vztrajajte in se veselite napredka

Tvoja beseda je svetilka mojim nogam, luč moji stezi. (Psalm 119,105)

Resnica je, da prav vsi še lahko rastemo in napredujemo v odnosu z Bogom. Včasih sem izgubljala pogum, ker sem vedela, da moram iti še precej daleč, in zdelo se mi je, da se vsak dan, včasih pa celo vsako uro spominjam tega. Neprestano sem imela občutek neuspeha – občutek, da nisem bila to, kdor bi morala biti; da nisem dovolj delala in bi se morala še bolj potruditi. In ko sem se še bolj naprezala, mi je spet spodletelo.

Zdaj sem si prisvojila novo držo: Nisem še tam, kjer bi morala biti, sem pa hvaležna Bogu, da nisem tam, kjer sem bila včasih. Dobro sem in sem na poti! Zdaj se z vsem srcem zavedam, da Bog ni jezen name, zato ker še nisem prispela na cilj. On je zadovoljen, da vztrajam in ostajam na poti, ki jo je načrtoval zame.

Če bomo vztrajno nadaljevali, se bo Bog veselil našega napredka. Obljubil je, da bo osvetljeval pot pred nami. Morda ne poznamo poti, morda se občasno spotikamo, a Bog je zvest. On vidi vaš napredek in je ponosen na vas. Pomagal vam bo ostati na pravi poti!

Kratka molitev

Bog, ne bom zgubljaI/-a volje zaradi tega, kje sem. Ti si me pripeljal do sem in vem, da boš še naprej osvetljeval mojo pot.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon