Vztrajno molite

Vztrajno molite

… nimate, ker ne prosite Boga. (Jakob 4,2)

Pred približno dvajsetimi leti je naslednja vrstica spremenila moje življenje: Nimate, ker ne prosite Boga. Ta kratka vrstica mi je odprla vrata, da sem odkrila moč vztrajne molitve, ki spreminja življenja.

Takrat sem bila pod stresom zaradi različnih stvari. Poskušala sem razširiti svoje duhovno služenje, poskušala prepričati moža, da bi postoril to ali ono, poskušala, da bi se otroci obnašali na določen način, poskušala prepričati druge, da bi delali, kar sem želela, in poskušala sem praktično vse narediti čisto sama.  Verjetno ste uganili, to ni delovalo.

Kot iztrošena, zafrustrirana mlada kristjanka sem lepega dne ugotovila, da je moje življenje neuporabno, kadar živim iz svoje moči. Morala sem svoje težave prinesti pred Boga. Drugače povedano, morala sem več moliti!

Ko razumemo Božjo ljubezen in Njegov načrt za nas, lahko začnemo spoznavati, katera vrata želi On odpreti za nas. A to lahko spoznavamo le takrat, kadar se neprestano pogovarjamo z Njim, poslušamo Njegov glas in poglabljamo odnos z Njim.

V Evangeliju po Mateju 7,7 nam Jezus pravi: “Prosite in dano vam bo; iščite in boste našli; trkajte [spoštljivo] in [vrata] se bodo odprla.

Mnogokrat smo prišli do konca svojih moči in takrat smo se obrnili k molitvi; ampak če nismo takoj dobili odgovora na molitev, smo odnehali. Danes bi vas rada spodbudila, da ne le molite, ampak da molite vztrajno. Ne pregorite, ko poskušate vse narediti sami. Vse predajte Bogu, ko molite.

Zapomnite si, On je obljubil, da ga bomo našli, kadar ga bomo iskali.

Molimo in iščimo ga z vsem svojim srcem.


Kratka molitev

Gospod, spomni me, da prinesem vse težave k Tebi. Utrujen sem, ker se zanašam na svojo moč. Potrebujem Tvoje vodstvo in usmeritev. Ko Te dnevno iščem, zaupam vate.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon