Z vsemi živite v miru

Če je mogoče, kolikor je odvisno od vas, živite v miru z vsemi ljudmi. (Rimljanom 12,18)

Naučila sem se pomembnega nauka: »Upognem se toliko, da se ne zlomim.« Sveto pismo pravi, naj se rade volje prilagajamo [ljudem, stvarem]. In če je le mogoče, kolikor je odvisno od vas, živite v miru z vsemi ljudmi (Rimljanom 12,16.18).

Preden sem se zavedala, da je Beseda najpomembnejša za moje življenje in sem se odločila za poslušnost, sem delala po svoje. Nisem se prilagajala; želela sem, da se vsi drugi prilagajajo meni. Seveda se je to odražalo v mnogih prepirih in napetostih.

Potem sem se naučila upogniti. Moja mesena narava ni bila vedno pripravljena popustiti in spremeniti ravnanja. Je pa gotovo lažje, kot da se razburjam in sem vsa klavrna.

Če želite imeti mirne odnose, morate biti pripravljeni na prilagajanje. Nenehno vsiljevanje lastne volje bo ranilo in užalilo ljudi okrog vas. Ko pa si vzamete k srcu Pavlovo spodbudo, naj živimo z vsemi v miru, bo Sveti Duh izpolnil vaše odnose s Svojim veseljem in mirom.

Kratka molitev

Sveti Duh, pomagaj mi, naj se tako upognem, da se ne zlomim. V odnosih si želim Tvojega miru, zato se odločam, da se bom prilagajal/-a.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon