Za Boga niste presenečenje

Preden sem te upodobil v materinem telesu, sem te poznal, sprejel in potrdil [kot izbran instrument]; preden si bil rojen, sem te posvetil, te oddvojil … (Jeremija 1,5)

Ste se kdaj počutili, kot da je Bog razočaran nad vami? Tako sem se počutila, vse dokler mi nekega dne ni rekel: »Veš kaj, Joyce, ti zame nisi presenečenje. Vedel sem, kaj sem dobil, ko sem te pridobil.«

Razmislite! Bog pozna konec že na začetku. Vsi naši dnevi so napisani v Njegovi knjigi. Za vsako odločitev, dobro ali slabo, ki jo bomo kdaj naredili, je Bog že vedel, preden smo se pojavili na tem planetu. On že pozna vsako besedo naših ust, čeprav je še nismo izrekli – pa celo tiste, ki jih bomo izrekli čez leto dni.

Včasih hodimo naokrog v miselnosti, da je Bog vedno razočaran nad nami. Seveda je res, da delamo napake. In tega ne bi smeli jemati z lahkim srcem – to moramo jemati resno. A navkljub našim napakam ima Bog upanje za nas, saj nas lahko spremeni, če ostanemo blizu Njega.

Bog ni razočaran. Je poln upanja, kjer smo mi zaskrbljeni. On bolj verjame v nas kot mi sami.

Kratka molitev

Gospod, Tvoje upanje zame je tako spodbudno in navdihujoče. Tudi ko sam ne verjamem vase, vem, da Ti verjameš. To mi daje moč, da premagujem napake in sledim Tebi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon