Za Boga niste vsiljivi

…  izvolil nas je [pravzaprav izbral zase kot svoje] v Kristusu pred stvarjenjem sveta … (Efežanom 1,4)

Danes bi vas rada spomnila na nekaj, kar mislim, da je pomembno za vaše dobro počutje: niste presenečenje za Boga. On je vedel, kaj je dobil, ko vas je izbral, prav tako, kot je vedel, kaj je dobil, ko je izbral mene.

Sveto pismo pravi, da nas je Bog pravzaprav izbral zase kot svoje! Niste se kar slučajno nekega dne prikazali. In Bog se ni odločil, da vas bo zgolj prenašal.

Bogu ne morete biti nadležni, ker vas je On izbral … Zanj niste vsiljivi! Ne zavija z očmi, ko se najdete v težavi. Sploh ne! Raje vas bo spomnil, kako daleč ste že prišli, kako dobro vam gre, kako ste dragoceni v Njegovih očeh in kako zelo vas ljubi.

Bog že pozna vaše šibkosti; vsako pomanjkljivost, ki bi jo imeli, in vsakič, ko bi vam spodletelo, bi On še vedno rekel: »Želim te.« Pismo Efežanom 1,5 izjavlja, da nas je vnaprej določil, da smo posinovljeni kot Njegovi lastni otroci. Bog je vaš Očka! Ker je On na vaši strani, se bo na koncu vse obrnilo v dobro.

Kratka molitev

Bog, Tvoja ljubezen me preseneča. Kot moj Oče si me izbral, še preden je bil sploh ustvarjen svet. Ne glede na to, kako sem morda pomanjkljiv, vem, da me Ti še vedno želiš. Hvala, ker si tako dober.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon