Začnite sanjati

Začnite sanjati

Kjer ni vizije, ljudstvo propade. (Pregovori 29,18)

Katere sanje je Bog položil v vaše srce?

Ne sprašujem, ali imate kakšne sanje – vem, da so že tu, ker Bog vsem nam daje sanje.

Videla sem, kaj vse ljudje storijo s svojimi sanjami. Nekateri jih zakopljejo globoko v svoja srca, da bi se zaščitili pred kritikami drugih. Drugi jih odrinejo daleč stran od svojih oči, da jim ni treba več misliti nanje. So pa  nekateri, ki obupajo nad svojimi sanjami, saj je preveč boleče, če se jih oklepajo.

Če vaše sanje potrebujejo začetni odriv, si zapomnite dvoje. Najprej potrebujete jasno vizijo. In potem morate neprenehoma ohranjati pogled na tej viziji.

Imeti vizijo pa še ne pomeni, da se bo kar takoj uresničila. Boga zanimata tako proces vizije kot končni rezultat.

Apostol Pavel je v Pismu Filipljanom 4,11–13 rekel, da se je naučil biti zadovoljen ne glede na položaj, v katerem trenutno je. Z drugimi besedami: ni se vznemirjal zaradi svoje trenutne situacije … Vedno se je veselil tega, kje bo kasneje.

To pomeni, da morate tako kot Pavel najti ravnovesje med zadovoljstvom in hotenjem. In tu je ključ: naučite se veseliti tega, kje trenutno ste, medtem ko ste na poti proti cilju.

Ko imate sanje/vizijo, jih/je ne izpustite izpred oči. Če vam je v pomoč, si jih/jo zapišite. In zapomnite si, Bog vam bo pomagal živeti sanje, ki vam jih je dal, korak za korakom, dan za dnem.


Kratka molitev

Jezus, čeprav se ne počutim vedno tako in bi včasih kar odnehal, ti verjamem, da imaš čudovit načrt za moje življenje. Odločam se, da ti bom zaupal, saj mi boš ti pomagal živeti sanje, ki si mi jih dal. Bolj zaupam vate kot v svoje okoliščine.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon