Zagrenjenost ovira poslušanje

Zagrenjenost ovira poslušanje

Naj vsaka zagrenjenost in ogorčenost in srditost (vzkipljivost, besnjenje, nagla jeza) in zamerljivost (jeza, sovražnost) in prepirljivost (razgrajanje, kričanje, spor) in klevetanje (zmerjanje, žaljivke, preklinjanje) izgine iz(med) vas z vso hudobijo (zlobo, zlonamernostjo ali kakršnokoli nizkotnostjo) vred. (Efežanom 4,31)

Zagrenjenost do Boga zagotovo preprečuje, da bi slišali Njegov glas. Kadarkoli se vas zagrenjenost poskuša polastiti, jo zavrnite. Mnogokrat nam hudič poskuša vsiliti misel, da smo edini, ki preživljamo težak čas. Ne želim zveneti nerazumevajoče, ampak ne glede na to, kako hude so naše težave, vedno je nekdo, ki ima še hujše.

Pri nas je bila zaposlena gospa, ki jo je mož zapustil po devetintridesetih letih zakona. Samo sporočilo ji je pustil in odšel. Zanjo je bila to tragedija! Tako ponosna sem bila nanjo, ko je po nekaj tednih prišla k meni in me prosila: »Joyce, prosim, moli zame, da ne bom jezna na Boga. Satan me pogosto skuša, da bi bila besna na Boga. Ne morem biti besna Nanj. On je edini prijatelj, ki ga imam. Potrebujem Ga!«

Zagrenjenost se je poskušala ukoreniniti v prijateljičinem srcu, ker se njeno življenje ni odvijalo tako, kot si je želela. Ko smo prizadeti, se moramo zavedati, da ima vsakdo svobodno voljo in mi je ne moremo nadzorovati – niti preko molitve. Lahko molimo, naj Bog nagovori ljudi, ki so nas prizadeli; lahko Ga prosimo, naj jih vodi, da bodo delali, kar je prav, ampak bistveno je, da jim Bog pusti, da se sami odločajo. Če smo prizadeti zaradi odločitve nekoga drugega, ne smemo kriviti Boga in postati zagrenjeni do Njega.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Če ste prizadeti, nikoli ne krivite Boga. On je najboljši prijatelj, ki ga imate.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon