Zakaj je Jezus prišel

Približajte se Bogu in se vam bo približal. Umijte si roke, grešniki, in očistite si srca, vi, ki ste v duši razdvojeni. (Jakob 4,8)

Želim, da v zgornjem svetopisemskem verzu nekaj opazite. Zapomnite si, rečeno nam je, naj se približamo Bogu, preden nam je rečeno, naj nehamo grešiti.

Toliko ljudi dela ravno obratno. Mislijo, da ne morejo priti k Bogu, da ne morejo vzpostaviti odnosa z Njim in da nikoli ne bodo kristjani, ker imajo težave, ki jih skušajo najprej premagati. Poskušajo sami razrešiti stvari, da bi bili dovolj dobri za odnos z Njim.

Ampak to je napačno. Jezus je prišel prav zato, ker mi sami nikoli ne bomo dovolj dobri brez Njega. Potrebujemo Jezusa v svojem življenju. Njegova smrt in Njegova prelita kri sta plačali za naš greh – plačali sta naš dolg.

Nobene druge poti ni do očiščenja grehov – dokler se ne približamo Bogu v imenu Jezusa. Bog hrepeni po tebi, da se Mu približaš še danes. Ne stoj odmaknjen, medtem ko verjameš laži, da se moraš najprej očistiti greha. Namesto tega pojdi k Bogu, dovoli, da te On očisti zaradi Jezusove žrtve.

 

Kratka molitev

Bog, prihajam k Tebi po krvi Jezusa, ki me čisti greha. Hvala za Tvoje odpuščanje. Ne bom se več sramoval, ker vem, da se Ti zdaj lahko približam in sprejmem Tvojo ljubezen in odpuščanje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon