Zamuda ni zanikanje

Zamuda ni zanikanje

Moji časi so v Tvojih rokah; reši me iz rok mojih sovražnikov in tistih, ki me zasledujejo in preganjajo. (Psalm 31,16)

Kadar molimo, ne dobimo vedno odgovora kar takoj. Včasih moramo precej dolgo čakati, vendar pa to ne pomeni nujno, da Bog pravi »ne« naši prošnji. Zelo pomembno je, da zaupamo Božjemu, pravemu času v vseh zadevah, ki se tičejo nas in našega življenja. Morda že dolgo čakate na prodor na nekem področju, za katerega ste molili, in tišina Boga je vnesla zmedo v vaše življenje. Prosim, spomnite se, da Bog ni povzročitelj zmede. On si želi, da Mu zaupate, ne da ste zmedeni.

Mnoge zamude so »Božje zamude«. Bog jih je zasnoval, da bi v nas opravil delo, ki mora biti opravljeno. Če še naprej zvesto služimo Bogu celo v časih teme, oblikujemo močan Bogu všečen značaj. Pomislite na Jožefa, ki je čakal trinajst let, da je doživel odgovore na svojo molitev; ali pa na Abrahama, ki je čakal dvajset let. Če bi onadva obupala, ne bi nikoli uživala nagrade svojega zaupanja v Boga. Bog morda ni zgoden, vendar pa ne bo pozen. Večina stvari, ki jih je vredno imeti, običajno zahtevajo več časa, kot smo si mislili, in so težje, kot menimo, da zmoremo prenesti. A Bog prav točno ve, kaj dela, in želi si, da zaupamo Njegovi izbiri pravega časa.

Bog obljublja, da nas bo rešil naših sovražnikov, a medtem ko čakamo, moramo moliti zanje in biti blagoslov za toliko ljudi, kolikor smo le lahko. Bog deluje, medtem ko čakate!


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Naučite se mirno čakati, sicer boste večino časa obupani.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon