Zaupajte Bogu in delajte dobro

Zaupaj (nasloni se, zanesi se in bodi prepričan) v Boga in delaj dobro; tako boš prebival v deželi in se zagotovo hranil z Njegovo zvestobo, in resnično boš nahranjen. (Psalm 37,3)

Mnogi med nami zapravimo daleč preveč časa, ko skušamo ugotoviti, kako naj dobimo blagoslove zase. Ljudje včasih zapravijo celo življenje, ko skušajo doseči nekaj, kar mislijo, da je pomembno, a nikoli ne zaupajo Bogu niti ne dovolijo, da bi jih vodil. Na koncu so potrti in neizpolnjeni.

Psalm 37,3 nam naroča, naj zaupamo in delamo dobro. Bog nas ni ustvaril, da bi bili sebični in ves čas usmerjeni zgolj nase. On želi, da sejemo dobra semena, da pomagamo drugim. Ko delamo dobro, smo zadovoljni, saj se dobro počutimo, ko delamo nekaj pomembnega. Tako tudi odpiramo Bogu vrata, da nas še bolj blagoslovi.

Zaupajte Bogu, da vas blagoslovi s pravimi blagoslovi. Medtem ko čakate na Njegov popolni čas, se zaposlite tako, da pomagate drugim. Pravzaprav boste čutili olajšanje, ko se ne boste kar naprej ukvarjali s seboj.

Ko boste imeli polne roke dela z delanjem dobrih stvari, ki jih znate, vas bo Bog zvesto blagoslovil in izpolnil vaše potrebe.

Kratka molitev

Bog, nočem živeti sebično in vase usmerjeno. Zaupam, da me boš blagoslovil s pravimi blagoslovi. Medtem pa bom zaposlen/-a z delanjem dobrega, blagoslavljal/-a bom druge in pomagal/-a tistim, h katerim me Ti vodiš, naj jih ljubim.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon