Zaupanje po Kristusu

Kajti mi … služimo Bogu po njegovem Duhu in se ponašamo (hvalimo) v Kristusu Jezusu in se ne zanašamo na meso. (Filipljanom 3,3)

Resnično zaupanje nikoli ne izvira iz našega počutja ali zmožnosti, kaj lahko oziroma česa ne moremo narediti – izvira iz razodetja, kdo smo v Kristusu. Ko zares vemo, kako nas Bog ljubi, in sprejemamo Njegovo ozdravljenje preteklih ran in prizadetosti, potem se nam ni več treba zanašati na stvari mesa.

Spominjam se, kako sem pred leti trpela zaradi pomanjkanja zaupanja in samozavesti, ker nisem imela univerzitetne izobrazbe tako kot drugi pridigarji, ki jih poznam. Ko sem se osredotočila na Božjo brezpogojno ljubezen, sem se naučila svoje zaupanje graditi na tem, kar Njegova Beseda pravi, da sem – Božja pravičnost v Kristusu Jezusu (gl. 2 Korinčanom 5,21). Tako hvaležna sem za to!

Jezus želi obnoviti pravo zaupanje v vašem življenju tako, da ozdravi stvari iz preteklosti, ki so izkrivile vaše občutenje o sebi. Ko gledate na to, kaj je prav z Bogom, namesto na to, kaj je narobe z vami, bo vaše zaupanje izviralo iz prebivanja v Njem.

Kratka molitev

Bog, pomagaj mi razumeti, kdo sem v Kristusu. Pomagaj mi, da sprejmem Tvoje ozdravljenje v umu in čustvih. Odločil/-a sem se, da zaupam Tebi!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon